Chat with us, powered by LiveChat Saint Leo PSY 338 Module 1, 2, 3, 4 & 5 Discussion + Module 2, 4 Quiz + Module 4 Assignment - Aqhomework

Saint Leo PSY 338 Module 1, 2, 3, 4 & 5 Discussion + Module 2, 4 Quiz + Module 4 Assignment

Module 1 Discussion

Having read about psychology’s entrepreneurs and the
marketing of industrial psychology,posta considered opinion of why
psychology’s testing technology was widely accepted but scientific management
was widely criticized. What differences existed between the two that resulted
in their having different experiences? What was it about thezeitgeist of the timesthat resulted in these outcomes? If
both were introduced (as brand new) to societytomorrow, would the
outcome be any different? How would they be accepted if they were introducedtomorrow?

Module 2 Discussion

Post a well-considered paragraph outlining the relationship
between morals, ethics, and laws. Use at least 2 academically credible sources,
and cite them within (Wikipedia is not an academically credible source). Your
textbook does not count as an academically credible source. Discuss at least
one thing within corporate Americathat is currently legal, but you feel
may be immoral, or one thing that is currently legal, but you feel is perfectly
moral. Present your reasoning for why it is or is not moral.

Module 3 Discussion

Now that you’re a little bit familiar with the
O*Net from Module 1, I want you to use it to get some information to help you
to answer the following discussion question. You know that CEOs make a lot of
money, and that they are an important component of organizational leadership.
However, the recent economic downturn saw some organizations take government
bailouts at taxpayer expense, lay off employees, and still give large bonuses
to shareholders and/or CEOs. The question is: are they worth it? Look at the
O*net profile for chief executives (Use those words in an occupation keyword
search) to inform your answers to the following questions:

  1. Are CEOs paid
    too much, or are they worth the high compensation packages they receive?
  2. Is it ethical
    or fair that a CEO receives a bonus when employees are being laid off or
    having their benefits reduced?

Does high compensation for CEOs actually increase
company performance? Remember, in your answers it must be obvious that you have
gone to the O*Net (so, include some information from there in your
answers).

Module 4 Discussion

Post a well-considered opinion of the BEST way to
measure performance and the WORST way to measure performance. Your chapter
outlined a great number of ways. Explain why you think the BEST is good, and
why you think the WORST is bad. Cite at least one objectively verifiable FACT
(a statistic is best) in your response. Do not use Wikipedia as the source for
this. Do, however, cite your source in APA format. At the bottom of your post
include the full reference citation, just as you would on the reference page of
an APA-formatted paper.

Module 2 Quiz 1

Grade
Details – All Questions

Question
1. Question : The Vocational Rehabilitation Act of 1973:

Student
Answer: is no longer in
use

is another name for the ADA

covers the federal government

was declared illegal by the Supreme Court

Question
2. Question : Which of the following is NOT part of the GRE?

Student
Answer: analytic

scientific

quantitative

verbal

Question
3. Question : A test asking questions about sexual orientation or belief in
God might be illegal due to:

Student
Answer: invasion of
privacy

adverse impact

tort law

low reliability

Question
4. Question : A supervisor offering a promotion in exchange for sex would
fall under the ____ form of sexual harassment.

Student
Answer: BFOQ

quid pro quo

sine quo non

hostile environment

Question
5. Question : Which of the following will increase the response rates to
mailed surveys?

Student
Answer: Include a monetary incentive

Keep the survey under 4 pages

Have a university sponsor the survey

All will increase response rates

Question
6. Question : To ensure that subjects are participating in a study of their
own free will, researchers must obtain:

Student
Answer: permission from the APA

a writ of mandamus from the participant

informed consent from the participant

a valid control group

Question
7. Question : If you used an email survey, your results would be
representative of the population in terms of:

Student
Answer: sex

race

both sex and race

neither sex nor race

Question
8. Question : Which of the following would be considered sexual harassment?
____ asking a(n) ____ coworker for a date.

Student
Answer: Once / interested

Repeatedly / interested

Once / disinterested

Repeatedly / disinterested

Question
9. Question : If ____ White applicants and ____ Black applicants were
hired, adverse impact would occur?

Student
Answer: 35 of 50 / 12 of 20

15 of 50 / 2 of 25

12 of 24 / 11 of 25

12 of 20 / 35 of 50

Question
10. Question : The ____ Amendment is most concerned with privacy issues.

Student
Answer: 4th

5th

14th

2nd

Question
11. Question : For adverse impact to occur, the minority selection ratio
must be less than ____ percent of the majority selection ratio.

Student
Answer: 50

30

80

75

Question
12. Question : The courts have clearly ruled that a customer’s satisfaction
and/or preference ____ used to determine if a job requirement is a BFOQ.

Student
Answer: should be

must be

cannot be

the courts haven’t ruled on this issue

Question
13. Question : In which of the following ADR methods does a neutral
third-party make a decision that both sides must abide by?

Student
Answer: Binding
arbitration

Nonbinding arbitration

Mediation

Negotiation

Question
14. Question : Which of the following survey methods has the lowest response
rate?

Student
Answer: Interview

Email

Mail

The three have equal response rates

Question
15. Question : I/O psychologists who are involved in ____ study and practice
in such areas as employee selection, job analysis, and job evaluation.

Student
Answer: personnel
psychology

organizational psychology

training and development

human factors

Question
16. Question : Organizations have affirmative action plans for one of four
reasons. Which of the following is NOT one of the four reasons?

Student
Answer: Labor union
agreement

Desire to be a good citizen

Court order

Consent decree

Question
17. Question : Which of the affirmative action strategies would involve an
employer changing the company policy or the way an organization is decorated?

Student
Answer: Identification of
discriminatory practices

Preferential hiring and promotion of
minorities

Recruitment of minority applicants

Recruiting through employee referrals

Question
18. Question : If I went through my employee files to determine what type of
person makes the best employee, I would probably be conducting:

Student
Answer: archival research

a meta-analysis

a field study

an experiment

Question
19. Question : In order for a case of discrimination to be heard by the
courts, the complaint must be filed within ____ days of the discriminatory act.

Student
Answer: 120

140

160

180

Question
20. Question : In the past few years, about ____ discrimination complaints
were filed with the Equal Employment Opportunity Commission.

Student
Answer: 75,000

180,000

950

10,000

Question
21. Question : AT&G does not have any female employees. Ann Smith
applied for a job as a machine operator. Though she did not obtain the minimum
score of 40 on the machine operator test, AT&G plans to hire her as part of
their new affirmative action plan. There are 10 men who passed the test who did
not get hired. Is this legal?

Student
Answer: No, an applicant
must be qualified to be given preference based on gender or race

No, preference is never allowed

Yes, because AT&G has no women employees,
they can do this

Yes, because they are only changing their
rules for one person, this would be a reasonable plan

Question
22. Question : There are several affirmative action strategies an employer
could use. If an employer advertised in magazines and newspapers with a
minority readership, it would be using which of the following strategies?

Student
Answer: Identification of discriminatory practices

Preferential hiring and promotion of
minorities

Recruitment of minority applicants

Recruiting through employee referrals

Question
23. Question : “English only” requirements at work are:

Student
Answer: always illegal

always legal

are legal if they are job related

legal if most of employees only speak English

Question
24. Question : Based on the Civil Rights Acts of 1866, 1964, and 1991 as
well as the 14th Amendment, it is illegal to discriminate against a person
based on race. According to Congress, all of the following are protected races
except:

Student
Answer: African Americans

Asian Americans

Native American Indians

all three of these are protected races

Question
25. Question : Unlike the Fourteenth Amendment, for an employment practice
to be potentially illegal under the Civil Rights Act, the discrimination does not
have to:

Student
Answer: be continuous

be intentional

effect large groups

show past discrimination

Question
26. Question : Nagy Industries is considering reserving the best parking
spots for employees who are 7 months pregnant. Is this legal?

Student
Answer: No, giving preference would violate the
Pregnancy Discrimination Act

No, pregnancy can not be treated better than
other short term disabilities

Yes, pregnancy can be treated better than
other short term disabilities

Yes, the Pregnancy Discrimination Act
requires companies to provide accommodations

Question
27. Question : The EEOC usually handles alleged violations of:

Student
Answer: state laws

federal laws

county laws

none of these

Question
28. Question : Asking a coworker out on a date is sexual harassment if:

Student
Answer: he/she is not
interested

the request is made several times

both options must occur

either of the two options occurs

Question
29. Question : Which of the following is not an important factor in filing a
complaint of age discrimination?

Student
Answer: you are at least 40

a younger person was hired to replace you

you were a good employee

all three are important factors

Question
30. Question : Hypotheses are based on:

Student
Answer: previous research

logic

theories

all three of these

Module 4 Quiz 2

Grade
Details – All Questions

Question
1. Question : The best method(s) to use in analyzing a job appears to be:

Student
Answer: the Position Analysis Questionnaire

interviews, observations, and job
participation

The Critical Incident Technique

dependent on how the information will be used

Question
2. Question : The extent to which tests or test items sample the content
that they are supposed to measure refers MOST specifically to:

Student
Answer: face validity

content validity

construct validity

criterion validity

Question
3. Question : In a reference check over the telephone, Bob says that his
former employee Ted was a real jerk and couldn’t be trusted. Ted might sue Bob
for:

Student
Answer: negligent hiring

libel

negligent reference

slander

Question
4. Question : ____ is the systematic acquisition of skills, rules,
concepts, or attitudes that result in improved performance.

Student
Answer: Training

Motivation

Job analysis

Stress management

Question
5. Question : Based on your text, newspaper advertisements typically ask
the applicant to respond in one of four ways. Which of the following is NOT one
of the four ways?

Student
Answer: Contact a
recruiter

Apply in person

Send resume directly to the organization

Send a resume to a blind box

Question
6. Question : Josh conducted a job analysis by convening a panel of experts
and having the panel identify the objectives and standards that are to be met
by the ideal incumbent. What method of job analysis is Josh using?

Student
Answer: PAQ

AET

Nagy-Reilly Approach

Ammerman Technique

Question
7. Question : Supervisors who set goals, provide feedback, and encourage
employees to use their training are trying to motivate employees to:

Student
Answer: come to training

perform better in training

pay attention during training

transfer what is learned in training to the
job

Question
8. Question : An organization has difficulty getting enough qualified
applicants from its existing employees to fill a vacant position. As a result,
the organization seeks qualified applicants from outside the organization. This
best exemplifies:

Student
Answer: recruitment

internal recruitment

external recruitment

personnel selection

Question
9. Question : When an organization expects a large response to their
newspaper advertisement, they would most likely use which of the following
response techniques?

Student
Answer: Calling

Send a resume directly to the company

Respond in person

Send a resume to a blind box

Question
10. Question : The gathering, analyzing, and structuring of information
about a job’s components, characteristics, and requirements is a process
called:

Student
Answer: task analysis

job analysis

surveying

job description

Question
11. Question : ____ resumes list jobs in order beginning with the most
recent job.

Student
Answer: Functional

Psychological

Premordal

Chronological

Question
12. Question : Creating a list of tasks that are thought to be involved with
a job, and having job incumbents rate the tasks on scales such as frequency of
occurrence and importance, best defines which job analysis method?

Student
Answer: Task analysis

Critical incident technique

Job-element approach

Ammerman technique

Question
13. Question : Which training needs assessment technique is concerned with
an individual employee’s training needs?

Student
Answer: Organizational analysis

Job analysis

Person analysis

Operations analysis

Question
14. Question : When applicants respond to a newspaper advertisement by
calling, they should:

Student
Answer: practice their
first few sentences

be prepared for a short interview

have a resume handy

all three would be great advice

Question
15. Question : When would the use of subordinate ratings of a supervisor be
least desirable?

Student
Answer: There are only 1
or 2 subordinates

The ratings are anonymous

The ratings will not affect raises

The job is in the public sector

Question
16. Question : Which performance appraisal method assumes that employee
performance is normally distributed?

Student
Answer: Rank order

Paired comparison

Forced distribution

Forced choice rating

Question
17. Question : Job analysis can serve as a foundation for:

Student
Answer: selecting employees

training employees

evaluating employees’ performance

all of these and more

Question
18. Question : To compute a band, one needs the:

Student
Answer: standard error

validity

F ratio

mean

Question
19. Question : Which of the following job analysis methods provides information
about working conditions?

Student
Answer: PAQ

JCI

FJA

AET

Question
20. Question : When personnel professionals are concerned with adverse
impact or invasion of privacy associated with a test, they are assessing the:

Student
Answer: cost

scoring methods

reliability

potential for legal problems

Question
21. Question : Employment agencies charge the company or the applicant when
the applicant takes the job. The amount charged usually ranges from ____ of the
applicant’s first year salary.

Student
Answer: 5% to 20%

10% to 30%

15% to 40%

20% to 50%

Question
22. Question : According to your text, a performance appraisal instrument
focuses on many areas. Which of the following is NOT one of the areas listed in
your text?

Student
Answer: Traits

Competencies

Tasks

Cognition

Question
23. Question : Which of the following trait categories would include such
words as outgoing, talkative, and sociable?

Student
Answer: Urbanity

Vigor

Mental agility

Cooperation/consideration

Question
24. Question : About what percent of organizations use Internet recruiters?

Student
Answer: 82%

45%

25%

98%

Question
25. Question : How many paragraphs does the typical cover letter contain?

Student
Answer: Four

Three

Five

One

Question
26. Question : “Suppose that an angry customer started yelling at you
in front of other customers. What would you do?” This type of interview
question is an example of a(n):

Student
Answer: disqualifier

clarifier

future-focused (situational) question

past-focused question

Question
27. Question : According to a meta-analysis by Waldman and Avolio (1986),
older workers ____ than younger workers.

Student
Answer: receive higher supervisor ratings and
demonstrate higher measures of objective performance

receive lower supervisor ratings but
demonstrate higher measures of objective performance

receive higher supervisor ratings but
demonstrate lower measures of objective performance

receive lower supervisor ratings and
demonstrate lower measures of objective performance

Question
28. Question : The most commonly used method to select employees is:

Student
Answer: employment
interviews

psychological tests

physical tests

letters of recommendations

Question
29. Question : Gandy and Dye (1989) believe that proper biodata items must:

Student
Answer: be job related

deal with events under a person’s control

have answers that are verifiable

all three of these are item standards

Question
30. Question : Salary surveys help establish:

Student
Answer: external equity

legality

BFOQ’s

internal equity

Module 4 Assignment

Will the training be done through rotation among
various departments?

If yes, please list departments and how long the
training in each department is expected to last.

How will this objective be accomplished? Please
explain whether the trainees will participate in training seminars, on-the-job
training, observational methods, research, and/or meet with clients and other
staff, and how each will assist the trainees in reaching the stated objectives.

Please describe your evaluation process, and how
frequently the trainee will be evaluated

Our website has a team of professional writers who can help you write any of your homework. They will write your papers from scratch. We also have a team of editors just to make sure all papers are of HIGH QUALITY & PLAGIARISM FREE. To make an Order you only need to click Ask A Question and we will direct you to our Order Page at WriteDemy. Then fill Our Order Form with all your assignment instructions. Select your deadline and pay for your paper. You will get it few hours before your set deadline.

Fill in all the assignment paper details that are required in the order form with the standard information being the page count, deadline, academic level and type of paper. It is advisable to have this information at hand so that you can quickly fill in the necessary information needed in the form for the essay writer to be immediately assigned to your writing project. Make payment for the custom essay order to enable us to assign a suitable writer to your order. Payments are made through Paypal on a secured billing page. Finally, sit back and relax.

Do you need an answer to this or any other questions?

Do you need help with this question?

Get assignment help from Aqhomework.com Paper Writing Website and forget about your problems.

Aqhomework provides custom & cheap essay writing 100% original, plagiarism free essays, assignments & dissertations.

With an exceptional team of professional academic experts in a wide range of subjects, we can guarantee you an unrivaled quality of custom-written papers.

Click Order now to access our order form, fill your paper details correctly, select your paper deadline and wait for our writers to send a perfectly written assignment. 

Chat with us today! We are always waiting to answer all your questions.